Om BSS

Historia

Borlänge Simsällskap är en mycket anrik simklubb som fostrat - och avser att fostra - en lång rad svenska och internationella simmare som skapar en positiv PR för Borlänge kommun och dessa är dessutom förebilder för en lång rad ungdomar.

Simning är en mycket stor internationell sport. Den senast i raden av våra internationella stjärnor är Lars Frölander, ankare i svenska simlandslaget med VM-guld och OS-medaljer, men som efter OS 1996 lämnade Börlänge Simsällskap.

Förutsättningen till att få fram dessa stjärnor är bredd och kvalitet i verksamheten. Vi har därför erbjudit sex nivåer på träning i snabbsim. Alla är välkomna att delta i klubbens aktiviteter, självfallet finns inget tävlingstvång. Ett av våra mål är att erbjuda intresserade barn och ungdomar en trivsam fritidssysselsättning med ett gott kamratskap samt goda träningsmöjligheter med kvalificerade ledare.

Simning är både en individuell sport och lagsport. Simmare fostras därför till självständiga människor med stark självtillit, men även till goda lagkamrater och medarbetare. Ett viktigt mål med vår verksamhet är därför att skapa en miljö där barn och ungdomar lär sig att värna om varandra, men även att kunna hantera individuell framgång likväl som motgång. Äldre simmare i klubben skall vara förebilder för de yngre och vi prioriterar, där det är möjligt, gemensamma tävlingar och träningsläger för olika grupper för att stärka gemenskap och klubbkänsla.