Viktig information och ändringar - VT23

  • 9 dec 2022
  • Simskola, VT23

 

Anmälan till simskolan kommer att öppna för de med förtur 12/12 kl. 09.00 och för övriga 15/12 kl. 09.00.

Vi har också viktig information och ändringar i samband med vårterminen 2023. Läs texten nedan innan du anmäler ditt barn till simundervisning.

1. För att kunna hålla en hög nivå på simundervisningen och säkerställa att varje barn har tillgång till ett lämpligt antal tränare eller läromedel beslutade styrelsen att höja kostnaden för kursavgiften. Det handlar om att kunna ha fler tränarutbildad personal och se att de har rätt utrustning för att kunna bedriva simskolan på bästa möjliga sätt. Från och med vårterminen 2023 kostar kursen i simskolan 1300 SEK (familjemedlemsavgiften är densamma: 400 SEK per familj/år).

2. Styrelsen och ansvarig för simskolan beslutade att sluta dela ut märken till deltagarna från och med vårterminen 2023. Vi vill undvika obehagliga situationer när barn jämför sig med andra. BSS uppmärksammar även miljön där deltagarna fick samma märke flera gånger. I slutet av kursen får barnen diplom och vi bjuder på en gemensam fika. Vi planerar för närvarande inte att sälja märken. Man kommer förmodligen att kunna köpa dem i Maserhallens reception eller online.

3. På vår simskola vill vi att barn ska känna sig trygga i vattnet. BSS lägger stor vikt vid att uppnå vattenvana då den hjälper till att bli simkunnig. Därför ber vi alla klubbmedlemmar att inte använda våtdräkt under simundervisningen från och med vårterminen 2023. Våtdräkter tillåter inte deltagarna att ha full kontroll över kroppen eller träna dykning. De hjälper till att flyta och glida i vattnet. De stör processen att lära sig simma och träna de åtta momenten som tillsammans bildar simkunnighet (man kan läsa mer om Simnings ABC HÄR).

Vi hoppas att ovanstående förändringar kommer att ha en positiv inverkan på deltagarna i simgrupperna. Kontakta oss gärna om du har några frågor: info@borlangess.se eller simskolan@borlangess.se!